jueves, 8 de febrero de 2007

Bush, “perd” 12.000 milions de dòlars, robats als iraquians en un avió militar.


“Bush va enviar a Bagdad 12.000 milions de dòlars en efectiu”

• “Un alt càrrec diu que no es va poder controlar el destí dels diners”

El Periódico. 8/2/2007

Edición Impresa INVESTIGACIÓ AL CONGRÉS NORD-AMERICÀ


Bush va enviar diners dels propis iraquians per a destrossar Iraq. Eren diners congelats d’empreses petroleres iraquianes i de ciutadans iraquians; per tant del poble iraquià. Doble crim.

Es varen utilitzar aquests diners per operacions encobertes, per assassinats, per a beneficis de les multinacionals pròximes als neoconservadors, per la xarxa de sicaris i esbirros contractats pels EUA per a provocar la guerra civil.

Aquest diners del poble iraquià s’han perdut. Paradoxalment, el Congrés dels EUA, un país que adora els diners, ni tan sols buscà responsabilitats sobre la pèrdua de milions de diners que ja havien robat als iraquians. Normal, ja que eren diners robats pels EUA.

La tàctica dels EUA és la dels musulmans i resistència àrab, dur els diners en mà i així evitar els controls, els moviments i la utilització dels diners.

Així com Garzón acusà a Alony, periodista espanyol, de dur 500 dòlars per els ferits i malats a Afganistan a mà, i el condemnà a un piló d’anys de presó, Bush portà 360 tones, 12.000 milions de dòlars, en caixes plenes de diners, també a mà (avió militar) i ningú l’acusa de terrorisme.

D’aquesta manera, portant els diners a mà, com en els segles passats, tenen l’excusa de dir que s’han perdut els diners pel camí. Ni tan sols saben quans mils de milions s’han perdut, ni en quin moment del camí s’han perdut, ni quines multinacionals corruptes, com Halliburton, ni quins eren els amics de Bush, Cheney, els encarregats de vigilar els diners.

Bush enganya.

La premsa ens enganya amb els seus titulars, inclòs els que van de socialistes, com El Periòdic de Catalunya.

Es que pretenen presentar a l’assassí Bush com un individu solsament incompetent

S’han de llegir els titulars de premsa, sovint al revés.

Bush va robar a Bagdad 12.000 milions de dòlars, diners convertits en negre amb l'excusa que s'han perdut.


Aquests lladres son els que estan gestionant el petroli i el país d'Iraq.

Parlen en els diaris d'Autoritat provisional, i sabem que no marxaran fins que se'ls fassi fora violentment. Son capaços de destruir el pais enter i deixar-lo en ruines abans de marxar-se.

Diuen que ja han tornat la sobirania als iraquians.

Els obliguen a votar, i sols donen diners als seus candidats i als que son contraris als EUA els ilegalitzen, igual com a Espanya. Tècnica americana.




L'article de El periódico

“Bush va enviar a Bagdad 12.000 milions de dòlars en efectiu”

Un alt càrrec diu que no es va poder controlar el destí dels diners

IDOYA NOAIN, NOVA YORK

"¿Qui que estigués en el seu seny enviaria 360 tones de diners en efectiu a una zona de guerra?" La pregunta que plantejava dimarts Henry Waxman, el demòcrata que presideix el Comitè de Control i Reforma del Govern a la Casa de Representants del Congrés dels EUA, era en certa manera retòrica. Només en certa manera. El mateix Waxman va recordar que l'Administració de George Bush va enviar a l'Iraq entre el maig del 2003 i el juny del 2004 aquesta pesant càrrega, equivalent a prop de 12.000 milions de dòlars (uns 9.200 milions d'euros) en efectiu. I Paul Bremer, que va dirigir l'Autoritat Provisional dels EUA fins que es va tornar la sobirania als iraquians, va reconèixer que no es va poder controlar el destí de tots aquests diners.


DUR INTERROGATORI

Bremer, sotmès a un dur interrogatori per part, sobretot, dels congressistes demòcrates, va explicar que els diners provenien de beneficis d'explotacions petroleres dels iraquians i de béns del país àrab que prèviament havien estat congelats. També va reconèixer que, en lloc d'haver enviat els diners en efectiu en avions militars C-130, l'ideal hauria estat implementar a l'Iraq sistemes financers moderns per controlar els fons. "Com passa tan sovint a l'Iraq, l'ideal xocava de ple amb les dures realitats sobre el terreny", va dir Bremer.


L'enviat de Bush a Bagdad va assegurar que la situació el maig del 2003 a l'Iraq era la d'un país "sumit en el caos, socialment, políticament i econòmicament", i va explicar que l'Autoritat Provisional va decidir que eren necessaris els diners per no endarrerir el pagament de salaris i pensions als iraquians, cosa que, a parer seu, hauria "desmoralitzat" milions de famílies.
Ningú pot assegurar que els diners acabessin en mans dels insurgents. Però la tranquil.litat és relativa: ningú pot demostrar tampoc que es fessin servir amb fins legals.


Més comentaris.

Eviten de dir que es varen gastar milions i milions per a canviar tota la moneda en curs iraquiana, tan bitlles com moneda, ja que hi havien imatges de Sadam Hussein. Aquesta era la primera necessitat dels EUA, i no pagar salaris als funcionaris, que varen haver de fer múltiples manifestacions i protestes per a poder cobrar.

Quin alt càrrec?

Si era en Bremen, l’haurien de citar pel seu nom, si és un altre, també.

No hay comentarios: